Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Cd recensies

 • Cd-recensie ‘Een vaste Burcht’

  Cd-recensie ‘Een vaste Burcht’

  Ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie schreef de bekende componist Johan Bredewout een nieuwe cantate, die op 20 oktober in première ging. Excellent Recordings maakte een live-opname die sinds kort in de winkels ligt.

  Lees meer >
 • Cd-recensie ‘Gebed voor elke dag’

  Cd-recensie ‘Gebed voor elke dag’

  Gebed is een onmisbaar element van ons leven dat elke dag opnieuw nodig is. Daarom is het goed om in de eerste Veluwse Kerkbode van dit jaar een cd onder de aandacht te brengen waarin het gebed centraal staat.

  Lees meer >
 • Een Luister-10 award - Humble Regard

  Een Luister-10 award - Humble Regard

  De cd Humble Regard van Hugo Bakker wordt positief ontvangen! De cd kreeg van Luister zelfs een 10!

  Lees meer >
 • Wim Magré speelt Bach

  Wim Magré speelt Bach

  Gerco Schaap, o.a. bekend van De Orgelvriend, schreef een recensie over de cd 'Orgelwerken van Bach', gespeeld door Wim Magré.

  Lees meer >
 • Cd-recensie 'Een brief aan de kerkdeur'

  Cd-recensie 'Een brief aan de kerkdeur'

  Onlangs is er een nieuwe luister-cd verscheven van Ria Mourits den Boer over het leven van Maarten Luther. In de Veluwse kerkbode stond de volgende recensie.

  Lees meer >
 • "Ik heb nog geen mooiere opname van het orgel in Elburg gehoord"

  Elburg – Het Quellhorst-orgel in de Grote Kerk van Elburg mag zich verheugen in de belangstelling van veel orgelliefhebbers. Terecht, omdat het orgel origineel is als het om de klank gaat. Het orgel is gebouwd in 1825 en is nadien nagenoeg ongewijzigd gebleven. Dat kan  in de Nederlandse orgelgeschiedenis als uniek worden aangemerkt. Hoewel in het orgel duidelijk klankkleuren van de Vroeg-Romantiek te horen zijn, is het goed mogelijk om barokmuziek op dit orgel te spelen. Hiervoor hoeft een organist niet eens zoveel te ‘vertalen’. De titularis van dit orgel, Wim Magré, laat dit horen op zijn nieuwste cd, volgespeeld met werken van Johann Sebastian Bach.

  Lees meer >
 • Recensie cd COMPLEMENTAIR - Gerben Mourik en Gerlinda van den Berg

  Recensie cd COMPLEMENTAIR - Gerben Mourik en Gerlinda van den Berg

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is geen doorsnee cd die je meestal kunt verwachten in dit genre. Deze cd dwingt je tot luisteren. De sfeer is intiem en de muziek ademt de sfeer van het impressionisme. 

  Lees meer >
 • Recensie Tjaco van der Weerd improviseert over de psalmen

  Recensie Tjaco van der Weerd improviseert over de psalmen

  Gert-Jan de Graaf over de nieuwe psalmen cd van Tjaco van der Weerd

  Lees meer >
 • Cd-recensie ‘Aanschouw het Lam’

  Cd-recensie ‘Aanschouw het Lam’

  Er zijn inmiddels zoveel cd’s met passie- en paasmuziek uitgebracht dat het een hele klus is om nog wat nieuws toe te voegen. Christelijk mannenkoor Salvatori uit Nunspeet waagde toch een poging. Excellent Recordings tekende voor de opname.

  Lees meer >
 • Recensie: Fluist’ring der hoop

  Recensie: Fluist’ring der hoop

  Vroeger hadden we bariton Pieter Vis en jongenssopraan Jeroen de Vaal als duo dat gewijde liederen zong. De eerste zal het gezien zijn leeftijd wat rustiger aan doen, de tweede is muzikaal een andere weg gegaan.

  Lees meer >
 • Magnifique, Cathedral Tour 2

  Magnifique, Cathedral Tour 2

  Magnifique, Cathedral Tour 2. Na het succes van het eerste deel ligt er nu een tweede. De Franse jas is ditmaal verwisseld voor een Duitse. Het concept is hetzelfde gebleven alleen is er gewisseld van organist. De opname vond plaats in de St. Gudulakirche in Rhede (D).

  Lees meer >
 • Recensie: Eerste cd meisjeskoor Rejoice

  Recensie: Eerste cd meisjeskoor Rejoice

  Evert van Dijkhuizen - RD - Pianist Wilbert Magré begeeft zich sinds enige tijd ook op het dirigentenpad. Hij leidt het door hem in 2013 opgerichte Rejoice. Maar hij doet dat vanachter de piano. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Rejoice telt maar liefst 75 meiden/dames. Opmerkelijk in een tijd dat veel koren met terugloop te kampen hebben.

  Lees meer >
 • Recensie Jos Moeke vanuit de Grote of Stephanuskerk Hasselt

  Recensie Jos Moeke vanuit de Grote of Stephanuskerk Hasselt

  Gerco Schaap recenseert de cd van Jos Moeke vanuit Hasselt.

  Lees meer >
 • Recensie: Sint-Maartenscantorij Zaltbommel

  Recensie: Sint-Maartenscantorij Zaltbommel

  Piet den Uil - RD - Alleen al het aanzicht van de cd van de jubilerende cantorij van de Maartenskerk in Zaltbommel belooft veel goeds. Tekstboekje, muziekuitvoering en opnamekwaliteit zijn van hoog gehalte. Mijn kanttekeningen staan dan ook in onverminderd lovend perspectief.

  Lees meer >
 • Psalmen vanuit de Bovenkerk - Cees van der Hart

  Psalmen vanuit de Bovenkerk - Cees van der Hart

  Het prachtige Hinsz-orgel in de Bovenkerk van Kampen kan bogen op een eeuwenoude staat van dienst. Waar klinkt de Hollandse Koraalkunst beter dan op dit orgel? Terwijl de criticaster denkt van: niet wéér Kampen, smult de liefhebber er juist weer van. Een ding staat als een paal boven water; het is en blijft een prachtig orgel waar heel veel op mogelijk is.

  Lees meer >
 • Recensie Cd winnaars EMG-concours

  Recensie Cd winnaars EMG-concours

  Fluitiste Marije Weenink en pianist Wouter Harbers werden als winnaars van het EMG-muziek­concours 2011 in de gelegenheid gesteld een cd op te nemen.

  Lees meer >
 • CD

  CD "We praise Thee, o Lord" krijgt hoogste score

  De CD We praise Thee, o Lord van het Kamerkoor Voce Anglica heeft de hoogste score gekregen.

  Lees meer >
 • Harm Hoeve - Grote kerk Steenwijk

  Harm Hoeve - Grote kerk Steenwijk

  Het instrumentale genre is vooral de laatste decennia erg in trek. Vele producties zien vandaag de dag het licht. Iets met woorden onderschrijven lijkt dan in ieder geval een waagstuk. Maar uitzonderingen bevestigen de regel. Ook in dit genre worden er producten gemaakt die zich weten te onderscheiden van de (grote) rest.

  Lees meer >
 • Virtuoos en aangenaam!

  Virtuoos en aangenaam!

  Ik ben opgegroeid met de klanken van het Bolswarder Hinsz-orgel die op de grammofoonplaat werden gegroefd door Klaas Jan Mulder. Wie kent niet zijn ‘Ruwe stormen’? Het is een apart orgel. In de diverse plenums is een duidelijke tertsklank hoorbaar, die af en toe vermag te irriteren, waarover later meer. Het tweede aparte element aan dit orgel is de tremulant van het Bovenwerk. Je zou ‘m uit duizenden herkennen. Hij heeft een diepe slag, zo diep dat een professionele turner er jaloers op zou worden als hij moet zwaaien aan de rekstok! Het is de tremulant die óf mooi óf oerlelijk gevonden wordt. Maar voor de liefhebbers van Hollandse romantiek heeft de 8’, 4’, 3’-combinatie met tremulant een zalvende werking op de geest!

  Lees meer >
 • Recensie Alexandre Guilmant: L' intergrale Des Sonates Pour Orgue - vol.

  Recensie Alexandre Guilmant: L' intergrale Des Sonates Pour Orgue - vol.

  Recensie Alexandre Guilmant: L' intergrale Des Sonates Pour Orgue - vol. 3. 

  Lees meer >
 • Jan Zwart - 'n geliefd orgelist

  Jan Zwart - 'n geliefd orgelist

  Met zijn jongste cd geeft Peter Eilander toe aan twee oude liefdes: die voor de muziek van ''orgelist'' Jan Zwart en die voor het orgel van de Oude Kerk in Amsterdam. Het schijfje is min of meer bedoeld als herdenkings-cd omdat het dit jaar zeventig jaar geleden is dat Zwart overleed. Overigens zet de organist die herdenking niet al te dik aan. De opname is "eenvoudig bedoeld om u te laten genieten van goede koraalmuziek en een schitterend orgel." 

  Lees meer >
 • Alexandre Guilmant: l’Intégrale des Sonates pour Orgue, Répertoire des Concerts du Trocadéro.

  Alexandre Guilmant: l’Intégrale des Sonates pour Orgue, Répertoire des Concerts du Trocadéro.

  Alexandre Guilmant: l’Intégrale des Sonates pour Orgue, Répertoire des Concerts du Trocadéro. Peter Eilander, orgel

  Lees meer >
 • Peter Eilander - Kerst in Rouen

  Peter Eilander - Kerst in Rouen

  Een aantal Nederlandse organisten is gek op het Cavaillé-Coll-orgel in de abdij van St.-Ouen te Rouen: Ben van Oosten, Christine Kamp en Herman van Vliet, om er enkele te noemen. De Apeldoornse organist Peter Eilander heeft zich bij hen gevoegd. Hij is inmiddels een goede bekende in Rouen, aangezien hij er reeds opnames maakte voor zijn Guilmantproject.

  Lees meer >