Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Recensie Cd winnaars EMG-concours

Fluitiste Marije Weenink en pianist Wouter Harbers werden als winnaars van het EMG-muziek­concours 2011 in de gelegenheid gesteld een cd op te nemen.

Een goed idee van de organisatoren: iedereen is nu in de gelegenheid kennis te nemen van de prestaties die vorig jaar op de beurs Naar Buiten in Barneveld door deze twee talenten zijn geleverd.

Beide jonge mensen kunnen wat en weten wat muziek maken inhoudt. Het programma bevat naast een aantal klassieke toppers gelukkig ook enkele minder bekende werken.

De fluitiste laat horen dat er behalve de ”Vlucht van de hommel” nog veel te genieten valt buiten de platgetreden paden. Een fantasie van Telemann en een enige sonatine van de mij onbekende E. Burton, waarbij ze uitstekend wordt begeleid door haar vader. In de Méditation van Massenet werken de adempauzes wat storend. Het is dan ook een vioolstuk, en daarbij speelt de adem geen rol. Marije Weenink speelt zeer muzikaal en tref­zeker. Daarbij beschikt ze over een prachtige toon.

Wouter Harbers voelt zich het beste thuis in het romantische repertoire, getuige zijn weergave van onder andere een Prelude van Rachmaninov, de ”Liebestraum” van Liszt en een Nocturne van Chopin. Ze staan als een huis en worden met gevoel en het nodige pathos voor het voetlicht gebracht. Aan Beethoven valt nog wel wat te winnen door een betere dosering van het rubato en een strakkere manier van spelen.

In elk geval is dit een cd die meer is dan alleen een concoursresultaat. Hier wordt op niveau gemusiceerd. Het is dan ook te hopen dat we in de toekomst meer van deze twee jonge mensen zullen gaan horen.

Bron: http://www.refdag.nl/muziek/gedraaid/recensie_cd_winnaars_emg_concours_1_642842