Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Recensie: Eerste cd meisjeskoor Rejoice

Evert van Dijkhuizen - RD - Pianist Wilbert Magré begeeft zich sinds enige tijd ook op het dirigentenpad. Hij leidt het door hem in 2013 opgerichte Rejoice. Maar hij doet dat vanachter de piano. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Rejoice telt maar liefst 75 meiden/dames. Opmerkelijk in een tijd dat veel koren met terugloop te kampen hebben.

De dames maakten hun eerste cd, ”The Lord bless you”. Het is een luisterrijk visitekaartje geworden. Magré houdt van een breed repertoire, met zowel psalmen als negro spirituals. Hoorbaar is dat de dirigent serieus sleutelt aan de koorklank en het uitbeelden van de tekst. De dames laten veel passie horen en maken het spannend. Vooral mee doorgaan, want koren van dertien in een dozijn zijn er al genoeg.

Wim Magré, Wilberts vader, begeleidt het koor aan het orgel van de Maartenskerk in Tiel. Ook hij doet dat met veel overtuiging. Je hoort de muren instorten in het voorspel bij ”The battle of Jericho”. Zoiets kan natuurlijk ook prima op het Tielse orgel met z’n rauwe tongwerken. De mij onbekende fluitiste Erica Vogel (15) blijkt op deze cd een jong talent. Daar gaan we vast meer van horen. De opname van Excellent Recordings is vakwerk. Het koor staat mooi in de ruimte en is goed te verstaan. De instrumenten overheersen niet.

Lees hier de volledige recensie.

Bron rd.nl