Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

 

CD productie

Wij verzorgen uw cd-productie van a tot z. Betrokkenheid bij de gehele productie zorgt voor een mooi eindresultaat. We zijn pas tevreden als u tevreden bent.

Ons streven is er altijd op gericht om een optimale balans te vinden tussen de karakteristiek van de opnameruimte en het op te nemen materiaal, zoals koorzang en instrumentale muziek. Dit betekent ingeval van kooropnamen dat gelet wordt op de verstaanbaarheid van de tekst, zonder dat dit tot gevolg heeft dat de karakteristiek van de opnameruimte verloren gaat.

Ook het lay-out van de cd krijgt veel aandacht. Cd’s moeten verkocht worden, daarom moeten deze er gewoon goed uitzien en voldoende ondersteunende informatie bevatten.

Hoge kwaliteit-prijs verhouding.
Ondanks deze hoge kwaliteitsstandaard zijn wij in staat tegen zeer concurrerende tarieven producties te verzorgen. We helpen u graag verder!


CD Live opnamen

Ook voor live-opnamen bent u bij Excellent Recordings op het goede adres. Jarenlange ervaring op dit terrein staat borg voor een kwalitatief hoogwaardige resultaat.

Meerdere sporen
Voordat het concert begint wordt er meestal gerepeteerd; daar stellen wij vast wat de basisklank is. Omdat we met meerdere sporen werken is het mogelijk om achteraf, samen met de klant, de definitieve mix te maken door bijvoorbeeld de viool iets luider te laten klinken en de piano iets zachter.

Lawaai
Iets wat tijdens live opnamen helaas niet altijd te voorkomen is, zijn de bijgeluiden zoals hoesten, vallen van glaswerk, langsrijdend verkeer etc. Met  speciale software kunnen we de ergste bijgeluiden weghalen zonder dat de klank van de opname wordt aangetast. Deze mogelijkheid kan een verstoord opnamedeel acceptabel of zelfs 100% goed maken.

Zelf luisteren
Nieuwsgierig naar onze live opnamen? Klik hier


Distributie CD’s

De distributie van onze cd’s wordt verzorgt door de Bazuin in Putten en Jiftach B.V. in Nijkerk.

Voor meer informatie over de Bazuin.

Voor meer informatie over de Jiftach.

 


Studio Excellent Recordings

Editing (montage) en mastering -  het afwerken van de geluidsmix naar een totaalklank - gebeurt in de studio van Excellent Recordings. Als een opname heeft plaatsgevonden, is het proces nog maar voor een deel afgerond. De CD moet namelijk nog gemonteerd en gemasterd worden .

De opnamen worden vastgelegd in 24-bits kwaliteit op 24-sporen recorders. Het monteren gebeurt geheel in digitale sfeer waarbij gebruikt wordt gemaakt van de meest actuele mogelijkheden. Het vindt plaats met 32- bits resolutie. Het behoud van de opnamedata blijft hierdoor optimaal.

Tijdens de CD-opname leggen we qua klank de basis. Omdat we met meerdere sporen werken kunnen we tijdens de montage bijvoorbeeld het volume van de vleugel iets hoger zetten of dat van de solist iets lager. Dit is het grote voordeel van het opnemen met meerdere kanalen.

Verder maken we gebruik  van software om klankcorrecties toe te kunnen passen. Zo is het mogelijk om storende (bij) geluiden te verwijderen zonder dat het gewenste signaal wordt aangetast.

Ook nemen  we in de studio vertellingen op, maar ook instrumenten die ingedubd moeten worden. Een voorbeeld daarvan is een opname van een fluit die wordt gebruikt als achtergrond- of pauzemuziek bij gesproken woord.

Nieuwsgierig hoe dit in z’n werk gaat? Kom een keer langs, dan drinken we een kop koffie en laten we de studio en onze bezigheden daar zien. 

 

 

Neem contact op