Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Cd-recensie ‘Gebed voor elke dag’

Gebed is een onmisbaar element van ons leven dat elke dag opnieuw nodig is. Daarom is het goed om in de eerste Veluwse Kerkbode van dit jaar een cd onder de aandacht te brengen waarin het gebed centraal staat.

Bij Excellent Recordings uit Nunspeet verscheen de cd ‘Gebed voor elke dag’ waarop het leven van een ‘geestelijke pelgrim’ wordt vertolkt. Aan de cd werkten Johan van der Graaf (orgel), Corrie Wielink (viool) en Csaba Erdös (cello) mee. Zij spelen bekende en minder bekende bewerkingen van psalmen waarin gebeden en gedankt wordt.

De cd werd onderverdeeld in drie thema’s: ‘Morgengebed’, ‘Gebed voor overdag’ en ‘Avondgebed en lofprijzing’. De gebeden voor overdag zijn op hun beurt weer onderverdeeld in ‘Gebed voor onderweg’, ‘Gebed om redding’ en ‘Gebed van overgave’. Elk thema behandelt bekende psalmen, zoals Psalm 3, Psalm 25, Psalm 54 en Psalm 86.

De psalmen op de cd worden gedragen gespeeld. Doordat bekende werken van bijvoorbeeld John Propitius en Marco den Toom worden gespeeld, is de cd heel toegankelijk. Wel blijkt dat de ene psalmbewerking zich beter leent voor een thematische cd dan de andere. Zo is Psalm 4 van Johan van der Graaf/Peter Eilander veel meditatiever dan bijvoorbeeld Psalm 121 van Marco den Toom. Het thema is origineel en zou absoluut nog eens kunnen worden gebruikt. Als daarbij allemaal rustige bewerkingen worden gebruikt, zou de cd aan diepgang winnen.

Recensent: Pieter Beens


Uitgave: Excellent Recordings
Prijs: € 14,95 via http://www.bestelmuziek.nu