Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Cd-recensie 'Een brief aan de kerkdeur'

Onlangs is er een nieuwe luister-cd verscheven van Ria Mourits den Boer over het leven van Maarten Luther. In de Veluwse kerkbode stond de volgende recensie.

Cd-recensie ‘Een brief aan de kerkdeur’

Dat Maarten Luther 500 jaar geleden zijn 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg sloeg, kan niemand zijn ontgaan. Speciaal voor jonge kinderen bracht Excellent Recordings een luister-cd uit waarop de (levens)geschiedenis van Maarten Luther wordt verteld. Het verhaal, geschreven en verteld door Ria Maurits-Den Boer, begint met Luthers geboorte en eindigt met zijn huwelijk. In acht ‘hoofdstukken’ leren kinderen in grote lijnen Luthers leven en zijn worsteling om zijn zaligheid kennen. Dat daarbij flinke stappen in de tijd moeten worden gemaakt, is onvermijdelijk. Toch is dat jammer, want soms zijn de stappen van wieg naar school naar hogeschool wel heel erg groot.

De auteur weet de worstelingen én het behoud van Maarten Luther knap te vertellen. Ze beschrijft zijn zoektocht eenvoudig en beknopt, maar toch heel treffend. Tegelijkertijd is het geen dogmatisch, maar juist een heel puur verhaal van Luthers strijd. Als wij als volwassenen zo eenvoudig waren blijven denken, hadden we heel wat kerkscheuringen kunnen voorkomen.

Een aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.

‘Een brief aan de kerkdeur’
Excellent Recordings, Nunspeet
Prijs: € 9,95 via www.bestelmuziek.nu