Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Studio Excellent Recordings

 

Studio Excellent Recordings

Editing (montage) en mastering -  het afwerken van de geluidsmix naar een totaalklank - gebeurt in de studio van Excellent Recordings. Als een opname heeft plaatsgevonden, is het proces nog maar voor een deel afgerond. De cd moet namelijk nog gemonteerd en gemasterd worden .

De opnamen worden vastgelegd in 24-bits kwaliteit op 24-sporen recorders. Het monteren gebeurt geheel in digitale sfeer waarbij gebruikt wordt gemaakt van de meest actuele mogelijkheden. Het vindt plaats met 32- bits resolutie. Het behoud van de opnamedata blijft hierdoor optimaal.

Tijdens de cd-opname leggen we qua klank de basis. Omdat we met meerdere sporen werken kunnen we tijdens de montage bijvoorbeeld het volume van de vleugel iets hoger zetten of dat van de solist iets lager. Dit is het grote voordeel van het opnemen met meerdere kanalen.

Verder maken we gebruik  van software om klankcorrecties toe te kunnen passen. Zo is het mogelijk om storende (bij) geluiden te verwijderen zonder dat het gewenste signaal wordt aangetast.

Ook nemen  we in de studio vertellingen op, maar ook instrumenten die ingedubd moeten worden. Een voorbeeld daarvan is een opname van een fluit die wordt gebruikt als achtergrond- of pauzemuziek bij gesproken woord.

Nieuwsgierig hoe dit in z’n werk gaat? Kom een keer langs, dan drinken we een kop koffie en laten we de studio en onze bezigheden daar zien. 

 

 

Luidspreker
IMG_7683
IMG_7661
IMG_7655
IMG_7699
<
>