Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Lennert Knops: Je kunt op Excellent Recordings bouwen

Lennert Knops is dirigent en organist. Zijn vrouw speelt harp. Ze maakten afgelopen jaren diverse cd’s bij Excellent Recordings. Samen, maar ook met de koren van Lennert. „Je kunt op de heren Wielink bouwen.”

1. Wat heb je tot nu gedaan met Excellent Recordings?

„In de afgelopen jaren hebben we diverse cd’s laten opnemen door Steven en Arend-Jan Wielink. Van Maria en mij een psalmen-cd in Hasselt, met Arie van der Vlist in de serie ”In duet” twee cd’s, met mijn jongerenkoor Chaverim drie cd’s, met het Korendijks Mannenkoor een paar opnames, een samenzang-cd in Zaltbommel en tenslotte nog de mannenzang-cd in de Grote Kerk van Dordrecht. En er zullen er bij gezondheid vast nog meer volgen.”

2. Welke ervaringen heb je daarbij?

„Heel fijne ervaringen. Bij alle opnamen was de samenwerking plezierig. Gedurende deze periode ga je elkaar beter leren kennen en raak je aan elkaar gewend. Excellent Recordings levert geen half werk. Je kunt echt op ze bouwen!”

3. Wat zijn de sterke punten van Excellent Recordings?

„De voorbereiding van een opname is bij de heren Wielink ook echt voorbereiding. Vooraf wordt afgestemd wat en hoe we het willen hebben. Organisatorisch heeft Arend-Jan de zaken altijd op orde. Inmiddels weten ze welk klankbeeld onze voorkeur heeft, maar als het nog niet naar onze zin is, dan wordt er net zolang geschoven met microfoons totdat het er wel is. Muziek wordt vantevoren doorgekeken en doorgesproken. Er wordt naar je geluisterd, ze denken mee, komen met ideeën en initiatieven, en het belangrijkste: er wordt een eerlijke mening gegeven. Het komt wel eens voor dat ze aangeven: Dit zouden wij niet opnemen of op cd uitbrengen. Daar is geen markt voor. Of ze vinden het muzikaal niet spannend genoeg. Het is een wisselwerking. Tot nu toe gaat dat uitstekend. Daarnaast is de voorbereiding van het drukwerk en dergelijke ook altijd in orde. Vooraf is alles klaar. Dat werkt perfect. Die taak voert Arend-Jan met veel gedrevenheid uit. En Steven is wat opnametechniek betreft gewoon een topper.”

4. Waarom zouden anderen hun cd bij Excellent Recordings moeten laten maken?

„Het is een betrouwbare en betrokken partner. Eerlijk en: afspraak is afspraak. Ik heb nog niet meegemaakt dat bijvoorbeeld een cd te laat is geleverd. Ze zijn altijd op tijd, ook bij de opnamedagen. De persoonlijke klik moet er ook zijn. Dat werkt het fijnst. Het matcht gewoon goed tussen Excellent Recordings en ons. Dat werkt motiverend.”

Cd's van Lennert en Maria Knops