Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Excellent Recordings For Ever!

André Overbeeke is dirigent van de Christelijke Gemengde Zangvereniging ASAF uit Goes. Een groot gemengd koor waarmee hij al verschillende cd's heeft opgenomen bij Excellent Recordings.

André aan het woord:

Met zeer veel genoegen hebben we, de Christelijke Gemengde Zangvereniging ASAF uit Goes, onlangs weer een cd-opname gemaakt. We hebben veel genoegen beleefd aan de voorbereiding, maar niet minder aan de opname zelf. Velen van ons hebben de opnamedag beleefd als een fantastische dag die in een zeer goede sfeer verliep. Het was gewoon een dagje uit. Hoe dat kan?

Daar kan ik als dirigent verschillende redenen voor noemen. Om te beginnen waren we goed voorbereid. We kenden onze muziek door en door. Maar niet minder omdat de contacten met de opnamemannen tijdens de opname in een goede harmonie verliepen. Steven en Arend-Jan zijn twee sympathieke mannen die het koor op waarde weten te schatten en de juiste toon weten te treffen in de manier waarop ze tegen het koor spreken door de installatie maar even goed in de toon die ze gebruiken naar dirigent en organist toe. Ze voelen aan wanneer het beter kan of wanneer het maximum is bereikt. En dat is heel belangrijk. Dit typeert deze mannen. En het is de reden dat we niet eens overwógen hebben om naar een andere studio te gaan! Daarnaast is er ruimte om je eigen gang te gaan tijdens de opname. Dit wil ik opnieuw, dit nu even niet, ik zing het eerste couplet direct twee keer, ga zo maar door. Een opnamedag wordt op deze manier een bescheiden feestje.

Daarom wil ik Excellent Recordings, Steven en Arend-Jan, typeren als “Een luisterend oor!” Een luisterend oor in de voorbereiding op de opnamedag. Hoe wil je het hebben? Welke klank heb je voor ogen? Hoe direct wil je je koor? Enzovoorts. Een luisterend oor op de opnamedag zelf. Zeer belangrijk uiteraard. Slippertje in het pedaal of een dirigent die even mee staat te zingen. Luisteren naar de wensen van de dirigent, luisteren naar de organist, luisteren naar het koor. Een luisterend oor bij het verwerken van al het opgenomen materiaal. Waar gaat de voorkeur naar uit van de dirigent. Wil je meedenken, dan kan dat. Laat je het liever aan hen over, dan kan dat ook. Voor ons is het duidelijk: Excellent Recordings For Ever!