Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

“Het zijn prettige mensen om mee samen te werken"

Arie van der Vlist over de samenwerking met Excellent Recordings: “Het zijn prettige mensen om mee samen te werken"

Het is een imposante reeks: de lijst koren waaraan dirigent, pianist en organist Arie van der Vlist verbonden is. Vier gemengde koren, een kinderkoor en een bovenstemvereniging. En dan begeleidt hij ook nog het Chr. Krimpens Mannenkoor en het Shaare Zedek Koor. “Maar een aantal gemengde koren repeteert eenmaal per twee weken hoor”, vertelt de musicus die wekelijks naast alle muziekwerk ook nog drie dagen actief is bij het Ministerie van Justitie. “In de muziek maak ik soms meer uren dan daar.”

Als schipperszoon zong hij mee in het koor van het schippersinternaat in Krimpen aan den IJssel. “Ria van den Noort stond ervoor. Ze zochten een organist en zo ben ik erin gerold.” Van der Vlist volgde orgelles bij onder andere Everhard Zwart, deed de vooropleiding voor het conservatorium maar werd vervolgens niet toegelaten. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, vertelt hij lachend.

Voor opnames werkt Arie van der Vlist vaak samen met Excellent Recordings en dat tot grote tevredenheid. “Het zijn prettige mensen om mee samen te werken. Ze zijn van de tijd: als je iets afspreekt staat alles op tijd klaar. Dat werkt fijn. Ze hebben een duidelijke mening over muziek en klank en die is vaak net zoals ik er over denk. Ze weten wel wat je mooi vindt.” Van der Vlist maakte met Excellent Recordings onder meer een eigen orgel-cd uit Bolsward/Dordrecht/Tholen, twee CD’s “In Duet” met Lennert Knops en twee opnames voor The Musix. “En onlangs nog opnames van ‘Psalmen voor de kleinsten’ met kinderkoor Zanglust uit Barneveld.”