Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

  • Home
  • Nieuws
  • Cd-recensie ‘Psalmen voor elk moment’

Cd-recensie ‘Psalmen voor elk moment’

Pieter Beens schreeft in de Veluwse kerkbode een recensie over de cd "Psalmen voor elk moment"

Het echtpaar Arjan en Edith Post vormt al jarenlang een muzikaal duo dat met heldere trompetmuziek de harten van veel christelijke muziekliefhebbers weet te veroveren. Het repertoire is wisselend en varieert van moderne gezangen in EO-programma ‘Nederland zingt’ tot psalmen uit de berijming van 1773. In die laatste categorie verscheen onlangs de cd ‘Psalmen voor elk moment’, uitgegeven door Excellent Recordings. André van Vliet begeleidt het duo op het orgel.

De nieuwe cd bevat vooral bekende psalmen. Dat er af en toe een wat minder bekende psalm wordt gespeeld, stimuleert tot nadenken en naspeuren. Veel bewerkingen werden door Van Vliet geschreven, maar luisteraars horen ook bekende psalmbewerkingen van o.m. Klaas Jan Mulder en Harm Hoeve.

De combinatie van trompetten en orgel is al decennia een gouden greep, maar het is een hele uitdaging om met deze combinatie een goede psalmen-cd te vullen. Het gevaar van ‘Psalmen voor elk moment’ is dan ook dat de prachtige psalmen onbegrensd door de kamer schallen. Dat zou afbreuk doe naan de psalmen én aan de cd.

Dat de cd in de smaak valt, blijkt: vorige week maakte Excellent Recordings bekend dat de cd door de kopers is uitgeroepen tot ‘Cd van het jaar’. Wie wil weten waarom, kope de cd zelf. Eén luistertip: zet het volume niet al te hard, zodat het meditatieve karakter van de cd maximaal tot zijn recht komt.

 

‘Psalmen voor elk moment’ is te koop via www.bestelmuziek.nu en kost € 14,95.
Recensie: Pieter Beens

Vandaag voor 16.30u besteld = morgen in huis