Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Terugblik cd opname met mannenkoor Jeduthun

De wekker liep vroeg af op zaterdag 14 mei. Even broodjes smeren om mee te nemen en om zeven uur vertrok ik naar de Maartenskerk in Tiel. Het parkeren was rond acht uur geen probleem: er was nog ruimte genoeg en een parkeer-dagkaart kost acht euro.

Eenmaal in de kerk bleken vader en zoon Wielink van Excelent Recordings al bezig om hun apparatuur in stelling te brengen. Ook de kosteres had alles al op orde: de koffietafels stonden klaar en de koffieketel pruttelde. Zij vroeg nog of ik de zware ketel de kerk in wilde dragen. Met plezier gedaan. Denk om het afstapje als je de kerk binnenkomt. Toch een zangcollega zien vallen.

Tot negen uur was het inloop met koffie. We hadden dus genoeg tijd om te acclimatiseren. Ondertussen lekker bijpraten met je koormaat, de musici en de Wielinks.

Om negen uur opende onze voorzitter, Mattin Sterk, de dag met het lezen van een Bijbelgedeelte, het laten zingen van een Psalm en gebed. Er werd aandacht gegeven aan het overlijden van de echtgenote van onze bariton Peter Oudenaarden.

Na de opening sprong Arie op de bok en begonnen we met wat inzing-oefeningen. Het is gewoonweg nodig je stem warm te draaien.

Op het draaiboek is te zien dat we vandaag 10 muziekstukken gaan opnemen, die we de afgelopen tijd hebben geoefend. En Tiel is een prachtige kerk om in te zingen. Heerlijk om accenten te leggen, je buik leeg te zingen. Sommigen hebben er problemen mee om de nagalm tijd stil te blijven. En ook de neuzen, kuchjes en praatjes vragen om aandacht ;-) Het komt goed, aldoende leert men.

Gedurende de ochtend hadden we rond elf uur een pauze om wat te drinken en te eten, of om even buiten te staan.

Om 1 uur hielden we lunchpauze. Het werd steeds lastiger om stil te zijn: m'n buik luistert niet naar de dirigent en weet niet van een opname. Heerlijk om je tanden in iets anders te zetten, lekkere broodjes mee, drinken erbij. Het koor trakteert op appels en kroketten. Een mooi gezicht om de snack-express zo veel kroketten te zien bezorgen bij de deur van een kerkgebouw. Sorry, de foto ontbreekt.

Na de pauze zetten we door tot de afronding van de opnamen deze dag, zo rond half vier. Als we buiten komen is het in de luwte aan de zuidkant van de gebouwen lekker in het zonnetje, bij de auto's is er een koude wind.

Spullen inladen en op naar huis. Onderweg hebben we nog wel wat gegeten en gedronken, maar na zo veel stemwerk is er niet veel meer over om te praten. Genoten hebben we !

Vrijdag 30 september wordt deze cd gepresenteerd in de St. Joriskerk te Amersfoort

 

Bron: www.jeduthun.nl