Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Groot Nederlands Johannes de Heer koor zingt in Rotterdam

Rotterdam - D.V. zaterdag 25 juni vindt er in het concertgebouw de Doelen het  groot Johannes de Heer concert plaats. Aan dit concert werken mee het Groot Nederlands Johannes de Heer o.l.v. Wim Magré, het Chr. mannenkoor Ichthus o.l.v. Martin Zonnenberg, Wim & Wilbert Magré – orgel en piano, Arjan en Edith Post - trompet en Erica Vogel - fluit.  De opname wordt verzorgt door Excellent Recordings uit Nunspeet.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Johannes de Heer in Rotterdam werd geboren. Dit gedenkwaardige moment was aanleiding voor de oprichting van een uniek projectkoor: het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor. Het is een succesvol initiatief, want het koor telt ruim 600 leden.

Concerttour

Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor heeft dit jaar al drie concerten gegeven in bomvolle kerken (Apeldoorn, Gouda en Kampen) en sluit de tour af in de Doelen in Rotterdam, wat tevens het hoogtepunt is van deze tour.

Geliefde liederen

Johannes de Heer werd op 23 mei 1866 in Rotterdam geboren. Hij stond in de jaren ’20 van de vorige eeuw aan de wieg van de christelijke omroep NCRV, die destijds een orthodox gereformeerd geluid liet horen. Daarnaast heeft hij van Het Zoeklicht opgericht. In het dagelijks leven was hij orgelbouwer. Meest bekend is Johannes de Heer door zijn liederen die zijn samengebracht in een naar hem vernoemde liedbundel. Daar juicht een toon (25),’t Scheepken onder Jezus’ hoede (213) en Veilig in Jezus’armen (523) behoren tot de meest gezongen geestelijke liederen. Tal van Johannes de Heer liederen zijn gebaseerd op psalmen.

Er wordt deze avond gecollecteerd voor een hulpverleningsproject van Woord & Daad in de Derde Wereld Aanvang concert: 19:30 uur. Deuren open: 19:00 uur.
U kunt toegangskaarten bestellen via www.johannesdeheerkoor.nl, tevens kunt u hier terecht voor meer informatie.

Klik hier om kaarten te bestellen.