Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Tjaco van der Weerd

Tjaco van der Weerd

Tjaco van der Weerd (1990) werd geboren op Sri Lanka. Nog in datzelfde jaar werd hij geadopteerd. Al vroeg had hij muzikale interesses. Als kleine jongen genoot hij al van de prachtige klanken van het drie-klaviers De Koff-orgel in de Gereformeerde Gemeente van Kampen. De toen nog slechtziende Tjaco begon zichzelf liedjes, psalmen en geestelijke liederen aan te leren op piano en orgel.
De uitdaging om zijn gehoor en muzikaliteit te ontwikkelen werd sterker toen hij op zevenjarige leeftijd geheel blind werd.
Op negenjarige leeftijd kreeg Tjaco de kans om pianolessen te volgen op de muziekschool in Kampen. Hier leerde hij bij Hans Bos de grondbeginselen van de muziekleer. Na twee jaar pianoles en het behalen van zijn A-diploma Piano eerstegraads met Cum Laude voor improvisatie, studeerde hij van 2002 tot 2006 verder bij John Propitius.
Ondertussen studeerde hij van 2005 tot 2007 bij Jasper Stam. Hier leerde hij vooral theorie, harmonisatieleer en improvisatie in diverse stijlen.
In 2007 volgde hij ook masterclasses bij de blinde organist Paul Houdijk om gesproken bladmuziek te leren. Van 2006 tot 2011 studeerde hij improvisatie in de Franse romantiek en het moderne genre bij Geerten Liefting, hoofd-organist van de St.Bonaventurakerk in Woerden.
Tevens volgde hij in 2011 masterclasses van de improvisator Gijsbert Lekkerkerker te Harmelen.
Op dit moment studeert Tjaco bij Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk te Kampen.

Op 1 juni 2010 startte Tjaco met zijn bedrijf ‘Kumara Music’, onder deze naam vervuld hij al zijn muzikale activiteiten. O.a. een webshop die gespecialiseerd is in orgel en samenzang-cd’s: www.kumaramusic.nl.

Tjaco is organist van de Chr. Gereformeerde Ebenhaëzerkerk te Kampen en organist op Groot Schuylenburg te Apeldoorn.

Tjaco geeft sinds zijn eerste concert op 13 maart 2003, aan het schitterende Garrels orgel in de Nieuwe Kerk van Maassluis, tal van concerten in Nederland. Daarnaast heeft hij mogen concerteren in Duitsland, België, Luxemburg, Engeland, Zwitserland, Roemenië en op zijn geboorteland Sri-Lanka. In de afgelopen jaren heeft hij reeds een zestal solo-orgel-cd’s op zijn naam gezet. O.a. vanuit de Bovenkerk in Kampen, en de Saint François in Zwitserland waar hij het imposante vijf-klaviers Kuhn orgel bespeeld.

Voor meer informatie over Tjaco, om zijn concertagenda te raadplegen of om cd’s van hem te bestellen bezoekt u zijn websites: www.tjacovanderweerd.nl en www.kumaramusic.nl

Soli Deo gloria!

Neem contact op