Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Marco den Toom

 

Marco den Toom (1978) maakte op twaalfjarige leeftijd zijn openbare debuut voor de EO-televisie in het programma 'Jong Geleerd'. Mede dankzij verdere orgellessen bij o.m. Herman van Vliet (Amersfoort) was hij vijf jaar later voor het eerst te beluisteren op cd. Marco studeerde af aan het Utrechts Conservatorium, volgde diverse masterclasses bij Charles de Wolff en bekwaamde zich verder bij Klaas Jan Mulder (Kampen) en Jacques van Oortmerssen (Amsterdam).
 
Naast het concerteren werkt hij tegenwoordig als begeleider en solist mee aan radio-, televisie-, dvd-producties en cd-opnamen. In de Oude Kerk te Putten en de Ichthuskerk te Soest begeleidt hij de zondagse erediensten als organist. Als vaste koororganist is hij o.m. verbonden aan het Chr. Jong Mannenkoor ‘Soli Deo Gloria’ uit Urk en de Hervormde Zangvereniging ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen. Daarnaast arrangeert hij concerten -in de meest uiteenlopende samenstellingen- ter opluistering van bijvoorbeeld zakelijke gelegenheden. 

Als dirigent is hij vanaf 2005 verbonden aan de Chr. zangvereniging ‘Jubilate Deo’ te Woudenberg. Sinds die tijd is hij in breder verband ook frequent werkzaam als componist en arrangeur. Hoogtepunt hierin was het schrijven van een uurdurend Oratorium (‘Jezus op aarde’ - 2008) in samenwerking met dichteres Ria Borkent. Dit werk verscheen in druk bij zijn eigen muziekuitgeverij, Con Passione. Met deze uitgeverij stimuleert hij op orgelgebied tevens de verbreding van de Hollandse koraalkunst.
 
Sinds 2009 is Marco den Toom ambassadeur van ‘Hauptwerk virtual organs’- USA, Germany & Holland. In samenwerking met de jonge onderneming ‘Mixtuur’ uit Nieuwegein zet hij zich, door middel van cd- en filmproducties, in voor de promotie van dit orgeltype. 

Zijn overige activiteiten zijn te volgen via www.marcodentoom.nl

Soli Deo Gloria!

Neem contact op