Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Lennert en Maria Knops

Lennert en Maria Knops

Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.

Van zijn orgelspel zijn een tweetal solo cd’s verschenen. (Grote Kerk Brede en Martinikerk Bolsward)
Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk uit Woudenberg heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan het Chr. Alblasserdams Jongerenkoor Chaverim, het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland, Mannenkoor Tehillim en Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht, het Chr. kinderkoor Samuel uit Alblasserdam.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verscheen het ruim 90 minuten durende werk ‘Exodus’ mannen- en gemengd koor, en diverse instrumenten.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht. Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd opnamen.

Concertreizen voerden o.a. naar België, Frankrijk en Israël.

Maria Knops-Baas werd geboren in 1983 te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij privélessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Daarna is ze bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids privélessen gaan volgen. Waar ze op proffesionele wijze werd begeleidt. 

Maria geeft concerten door het hele land. Veelal in combinatie met haar man Lennert. Jaarlijks geven ze een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Ook solistisch en met andere instrumentalisten wordt Maria veelal gevraagd voor cd-opnames, concerten en zangavonden, huwelijksceremonie's. In 2009 heeft ze een concertreis door Israel gegeven.

Inmiddels heeft ze diverse cd's gemaakt als duo met Lennert, getiteld; Met snarenspel en orgel, Lennert en Maria spelen diverse werken op orgel en harp, Doe bij u harp de psalmen horen deel 1, Kerst met Lennert en Maria, en de reeds nieuwe uitgave Doe bij u harp de psalmen horen deel 2 (2012). Tevens is Maria te beluisteren op diverse koorcd's en instrumentale uitgaven. 

Maria is begonnen met spelen op een keltische hakenharp van het merk Camac. Daarna is ze al gauw overgestapt naar een pedaalharp, Camac Athena.

De harp die Maria nu bespeeld is een Salvi Diana, gemaakt van esdoornhout. Deze schitterende harp is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een warme klank. Dit is een concertharp met uitgebouwde klankkast. De klankkast wordt met de hand geschilderd door een bladgoud decoratie en is gemaakt door een speciaal houtsoort, genaamd Fiemmevallei Rode Sparren, die de maximale resonantie geeft.

Meer informatie over Lennert en Maria Knops, klik hier

 

 

Neem contact op