Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Johan Bredewout

Johan Bredewout

Johan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus' (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma's zoals het bekende tv programma ‘Nederland zingt' van de Evangelische Omroep.
Daarnaast is hij de vaste organist van de St Nicolaaskerk te Vollenhove.

Johan Bredewout is dirigent van verschillende koren te weten:
-Christelijk Gemengd Koor ‘De Zeeklank' te Vollenhove
-Christelijk Mannenkoor te Emmeloord
-Het Grote Kerk Koor te Apeldoorn
-Vollenhoofs Visserskoor
-Projektkoor 7Seven

Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.
Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

Na het project ‘Ononderbroken' (eigentijdse bewerkingen van een aantal psalmen) schreef hij een vijftal oratoria: ‘Een Nieuw Begin' (Kerstoratorium); ‘Schepping' (nav Genesis 1); ‘Ruth' (naar het Bijbelboek Ruth); ‘Van Liefde Ongekend' (Passie-Pasen); en ‘Het Nieuw Jeruzalem'(De Openbaring    van Johannes).
Onlangs verscheen een nieuwe serie psalmbewerkingen welke wederom door Chr. Gem. koor "De Zeeklank " zijn opgenomen.
Het nieuwste grote koorwerk is de "Wilhelmuscantate" voor mannenkoor en orkest, waarin alle coupletten van het Wilhelmus worden behandeld.
Het is de bedoeling dat dit werk omstreeks de troonwisseling-een datum die niemand weet- tijdens een aantal concerten in de lande zal worden uitgevoerd door
het Chr Mannekoor "Hallelujah"uit Urk.
Naast de koorcomposities verschenen er ook een aantal instrumentale cd's.

Bij zijn 25-jarig jubileum als dirigent van ‘De Zeeklank' ontving Johan een koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse koortraditie.
Johans grootste uitdaging is om zich muzikaal te blijven ontwikkelen. Muziek heeft hem vanaf zijn jeugd geraakt en vooral religieuze muziek blijft hem boeien

Neem contact op