Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Jaap Kramer

Met de bekende paplepel…
Jaap Kramer is getrouwd met Hanna en de trotse vader van zoon Luca en dochter Thamar. Muziek is vanzelfsprekend voor Jaap. Hij werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk,  waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort. Jaap komt uit een muzikale familie en werd dus van kinds af aan door muziek omgeven. “Mijn vader en moeder waren solist bij verschillende koren en zij hebben mijn creatieve ontwikkeling altijd gestimuleerd. Daar ben ik ze dankbaar voor.” zegt Jaap.

Organistje van 12 jaar
Jaaps talent werd al vroeg ontdekt en rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten, waaronder de bekende musicus Harry Hamer uit Dronten. Vanaf zijn 15e jaar werd Jaap door Harry op sleeptouw genomen en bespeelde Jaap vele grote kerkorgels. In deze tijd begon Jaap, aangemoedigd door Harry, ook met het muzikaal begeleiden van koren.

Eerste koor: Soli Deo Gloria
Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: “Soli Deo Gloria”, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Dirigeren bleek een talent van Jaap te zijn. Een talent dat hij binnen dit koor verder ontwikkelde. Het koor treedt nog steeds veel op en heeft verschillende cd’s gemaakt o.l.v. Jaap.

Naar het conservatorium: studie klassiek orgel
Om zich verder te ontwikkelen heeft Jaap enkele jaren gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. “Op school heb ik mijn rugzak kunnen vullen met veel waardevolle lessen” zegt Jaap.  Tijdens zijn studie viel ook de mooie zangstem van Jaap op. Iets dat later nog meer naar voren zou komen.

Passie wordt beroep
Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en begeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als pianist van zijn eigen broer, zanger Lucas Kramer.  Muziek maken werd Jaaps beroep. Ook Jaaps persoonlijke geloofsleven verdiept zich door de jaren heen. “Ik zet mij bewust in binnen de christelijke muziekwereld. Het is mijn roeping geloof ik. Sommige mensen praten makkelijk en vertellen honderduit over hun geloofsleven. Mijn taal is de muziek. Ik wil graag een instrument in Zijn Hand zijn.”

Neem contact op