Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Content orgels

Content Orgels

Nederland kent een rijke orgelcultuur. Al in de vijftiende eeuw werden er orgels gebouwd in onze lage landen. Zes eeuwen later is er nog steeds een bloeiende cultuur waarin er niet alleen orgels ontwikkeld en verkocht worden, maar waar ook intensief gemusiceerd wordt. Deze cultuur is ook de voedingsbodem van Content Orgels, een Nederlandse producent van digitale orgels.

Een bewogen geschiedenis
De basis voor Content Orgels werd in 1980 gelegd door oprichter en huidig directeur Bert Foppen. Vanaf de start is er veel aandacht geweest voor productontwikkeling en het gebruik van kwaliteitsmaterialen. Deze aanpak bleek al snel effectief en werd in 1987 bekroond met het ontvangen van de prestigieuze ‘Diapason d’Or’. Content Orgels was klaar voor de volgende stap: een nieuwe fabriek op bedrijventerrein ‘Kerkdennen’ in Ermelo.

Eind jaren tachtig volgde de overstap van analoge naar digitale orgels. De mogelijkheden namen aanzienlijk toe en daarmee ook de keuze in type orgels. Met behulp van deze technologische vooruitgang èn door inventief denken ontstonden nieuwe series orgels. Revolutionair werd de in 2006 geïntroduceerde Mondri Classic. Een orgel waarin volop gebruik gemaakt wordt van een geavanceerde, zelf ontworpen microchip en hoogwaardige samples.

Parallel met de groei in aanbod en de goede kwaliteit groeide ook de omzet in orgels. Die groei vormt de basis voor een nieuwe mijlpaal eind 2008: een nieuwe en moderne fabriek op bedrijventerrein ‘Veldzicht’ in Ermelo. Daarmee is Content Orgels voorbereid om in de toekomst opnieuw geschiedenis te schrijven.

Missie
Content Orgels is een toonaangevende Nederlandse producent van digitale orgels. Onze orgels zijn geënt op onze merkbelofte ‘natuurgetrouwe klanken’. Wij bieden particulieren, kerken en instellingen wereldwijd een ruime keuze in orgels. Onze onderneming richt zicht op klantgerichtheid, professionaliteit en innovatie. Content Orgels heeft de ambitie om wereldwijd gerekend te worden tot de meest gerenommeerde orgelmerken.

Visie
Onze klanten ervaren dat musiceren een waardevolle manier is om gevoelens te uiten en te delen. Orgelspelen geeft plezier en ontspanning en verrijkt hun leven. Zij vinden een inspirerend en duurzaam orgel belangrijk en hechten aan kwaliteit, klank, gemak en service. Content Orgels helpt haar klanten in het maken van een juiste keuze. Dit doen wij door goed te luisteren naar hun wensen. Wij willen ons onderscheiden door onze klanten topkwaliteit, relevante keuze, optimale service en een reële prijsstelling te garanderen.

Neem contact op