Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Christelijk Mannenkoor “Jeduthun”

Jeduthun is een mannenkoor, wat gedirigeerd wordt door Arie Kortleven. Wekelijks oefenen zo'n 130 mannen in de Kapel van het Hoornbeek college te Amersfoort aan psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. De repetitieavonden worden goed bezocht. We zingen en leven met elkaar mee. Het is hard werken op maandagavond, dat neemt niet weg dat het heerlijke avonden zijn. Om het zingend samen bezig zijn en om de geestelijke inhoud van de muziek.

Naast de door ons georganiseerde concerten worden we vaak gevraagd om mee te werken aan zangavonden door heel Nederland. Een overzicht daarvan geeft de agenda op deze website. In de loop van de tijd zijn er meerdere opnamen van ons koor gemaakt. Het overzicht daarvan en ons repertoire geeft een goed voorbeeld van onze zang door al die jaren heen.

Het Christelijk Mannenkoor “Jeduthun” is ontstaan op initiatief van een aantal docenten van het van Lodensteincollege te Amersfoort. De heren G. de Bruin, J. Bosma, A. Cornelissen en C. het Jonk kwamen elkaar als collega’s dagelijks tegen. Tijdens hun gesprekken in pauzes ontstond het idee om een mannenkoor op te richten. In een brief aan de ouders van het van Lodensteincollege werd hiervan melding gemaakt. Mannen die geïnteresseerd waren werden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 1 maart 1982.. De opkomst overtrof alle verwachtingen, er kwamen maar liefst 80 mannen. Er werd besloten dat de plannen konden worden uitgevoerd. Het ontstaan van het mannenkoor was een feit. De eerstvolgende maandag begon men al met de repetities onder leiding van de heer C. het Jonk. Vaste begeleider van het koor werd organist Arie Kortleven. In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een landelijk bekend koor met een geheel eigen koorklank. Inmiddels zijn er 135 leden en worden er meerdere uitvoeringen per jaar gegeven. Het dirigeerstokje werd in 1998 overgenomen door Arie Kortleven.

Cd's van mannenkoor Jeduthun bestellen?

Neem contact op