Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Arie van der Vlist

Arie van der Vlist

Arie van der Vlist, geboren in 1980 te Rotterdam, kreeg op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van dhr. J. van Rijswijk. In 1997 werden deze lessen vervolgd bij Everhard Zwart. Verder volgde hij lessen bij Gijsbert Lekkerkerker (improvisatie), en bij de internationaal bekende concertorganist Ben van Oosten (literatuur).
Vanaf 1995 volgt hij pianoles, en vanaf 2000 ook koordirectie bij Eef de Kwant.

Hij is vaste organist van het Christelijk Krimpens Mannenkoor te Krimpen aan den IJssel. Bij het Shaare Zedek Koor is hij ook regelmatig achter de klavieren te vinden. Arie is een veelgevraagd koor- en samenzangbegeleider en werkt zo mee aan vele concerten en uitvoeringen. Deze activiteiten brachten hem o.a. in Canada, Duitsland, België, Frankrijk (o.m. Saint Eustache in Parijs) en Engeland.

Als dirigent heeft Arie de leiding over een aantal koren in de Krimpenerwaard.

Arie is als kerkorganist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel. Tevens leidt hij hier de Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel van ruim 100 leden waarmee hij te horen is op verschillende zangavonden als begeleider van Psalmen met bovenstem.

Verder heeft Arie aan vele CD/DVD-opnamen zijn medewerking verleend. Er verschenen solo-cd's uit de Stephanuskerk te Hasselt (2002), de Lutherse Kerk te Den Haag (2008) en een CD vanuit Bolsward/Dordrecht/Tholen (2012).

Arie is ook actief in het schrijven van instrumentale arrangementen, koraalbewerkingen voor orgel en koorbewerkingen.

Verschillende van deze bewerkingen zijn ook op CD/DVD verschenen.

Neem contact op