Vragen? Bel Excellent Recordings
Telefoon 0341 - 74 52 38

Martin Mans

Martin Mans, organist & dirigent

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd's. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd's. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo klaviervirtuozen. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, mannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt het mannenensemble The Martin Mans Formation. In de maanden november en december reist Martin Mans door het land met zangeres Petra Berger en pianist Jan Vayne en vormen zij de basis van de serie Kathedraalconcerten met Allure. Mans is in januari 2011 begonnen met een aantal nieuwe initiatieven. Hij is dirigent van Vocalgroup VOICE, heeft de muzikale leiding over de Martin Mans BAND en maakt onderdeel uit van Il Quattro. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.
Tevens is Martin dirigent van de Urker MANS Formatie, een ensemble van 10 professionele bassen en tenoren.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Voor meer informatie over de projecten en initiatieven van Martin Mans kunt u ook terecht op de volgende websites:

www.kathedraalconcerten.nl
www.vocalgroupvoice.nl
www.themartinmansformation.nl

Neem contact op